Aanvraagformulier diagnostiek en informatie

Hier kan het aanvraagformulier voor onderzoek op leptospirose gedownload* worden.

De correcte afname, identificatie en transport van lichaamsmateriaal valt buiten de verantwoordelijkheid en/of bevoegdheid van het Nationaal Referentielaboratorium voor Leptospirosen.

Monsters kunnen in de regel per post bij ambiente temperatuur worden opgestuurd.

Voor informatie raadpleeg bijvoorbeeld het platform voor Biologische Veiligheidsfunctionarissen (www.bvfplatform.nl)  en ‘Guidance on regulations for the Transport of Infectious Substances 2013-2014’, WHO-Wereld Gezondheidsorganisatie (http://www.who.int/)

Voor nadere informatie kunt u ons altijd bellen op telefoonnummer: 020-566 5431. Op dit nummer zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur op werkdagen.

Voor urgente klinische vragen kunt u bellen met de dienstdoende arts-bacterioloog in het Academisch Medisch Centrum, telefoonnummer: 020-566 9111.

* Het kan zijn dat u bij gebruik van de browser Windows Internet Explorer geen formulier kunt downloaden. Probeer a.u.b. een andere browser zoals Chrome indien mogelijk. Of bel (020-5665431) of e-mail ons (lepto@amc.nl) voor toezending van het document per e-mail.